Tur- og aktivitetsforslag


Ski, sykkel eller sko?

Sætrelia hyttefelt ligger i umiddelbar nærhet til flere fantastiske fjellturer, sykkelstier og langrennsløyper. Her er noen tips til turer du bør oppleve:

SKI
Dersom du er en av de som liker å gå toppturer på ski, vil du nyte godt av at veien til Langfjella ligger rett ved hyttefeltet. Turen har en stigning på ca. 800 meter, og er blant annet anbefalt av Ålesund og Sunnmøre Turistforening som en trygg tur, uten særlig skredfare1. På toppen blir du belønnet med en fantastisk utsikt, og kanskje en enda bedre nedfart.
Les mer om turen her

Fra Fausakrysset kan du ta turen til Auskjeret/Ausekaret, en topptur som er populær både på ski og sko. Stigningen er på ca. 870 meter, og turen tar vanligvis 1,5-2 timer. I likhet med Langfjella er utsikten og nedfarten absolutt verdt turen.
Les mer om turen her

SYKKEL
På Fjellsætra finner du også kilometervis av flotte grusveier som er godt egnet for sykkelturer. Fra Sætrelia kan du for eksempel ta turen rundt Nysætervatnet, eller til veis ende ved Fausa. Dersom du er ute etter en langtur, kan du sykle til Ramstaddalen og videre til Sykkylven sentrum, og deretter tilbake til Fjellsætra via Straumgjerde. Denne løypa er ca. 4,5 mil, og tar vanligvis 3-4 timer.

SKO
Om du er mer glad i å gå på beina er Fausateighornet en tur som er verdt å prøve. Fra parkeringen ved Fausakrysset er det en stigning på ca. 450 meter til toppen. Herfra kan du nyte en fantastisk utsikt. Turen passer både for store og små, og tar vanligvis 70-80 minutter.
Les mer om turen her

Andre turer du kan gå er blant annet Myrdalsfjellet og Roaldshornet, begge med turstart ved Fetstølen, som ligger rett over vannet for Sætrelia.


Referanser:
1. https://www.smp.no/nyheter/2020/01/11/Turistforeningen-anbefaler-10-sikre-turer-20804103.ece?rs5564781592829898994&t=1